Onderhoud

De loft en lie

De juiste loft van al uw clubs is van essentieel belang voor een constistente balvlucht en afstandsverschil tussen uw clubs. De lie van uw clubs zijn weer essentieel voor de richting van uw slagen. 

Vele golfers spelen met een onjuiste loft en lie vanaf het moment dat zij een set aanschaffen. Vanaf de fabriek zit er een tolerantie in maar twee uitersten leveren een merkbaar verschil in twee elkaar opvolgende clubs op.

Maar uw swing bepaalt ook of de lie wel goed is. Iedere golfer is uniek en iedere swing is anders dus er is niet zoiets als een standaard lie: dit is voor iedereen anders! Een gewijzigde swing (vanwege bijvoorbeeld golflessen) kan ook betekenen dat de lie weer aangepast dient te worden.

Wij kunnen dit opmeten en natuurlijk buigen terwijl u wacht. Wij adviseren u om de clubs minimaal 1 keer per jaar te controleren en bij te buigen. Beter is twee maal per jaar.

Grips

De grip is het enige contact wat we hebben met de golfclub. Deze moet dus nog in goede staat zijn en passen bij uw handen. Vooral bij regen moet de grip ook goed stroef zijn.

Wat veel mensen niet weten is dat de grip (met uitzondering van de putter) ook rond moet zijn. Wij zien regelmatig versleten grips waarbij de slijtage bij de duim ervoor zorgt dat deze niet meer rond is. Dit mag volgens de regels niet.

De grip  van de putter is een verhaal apart. Deze is in vele maten te krijgen. Vele problemen met het putten zijn zelfs te verhelpen met een passende grip. U moet dan denken aan minder polsactie of gewoon een veel beter gevoel.

Wij adviseren om de grips minimaal 1 maal per jaar te controleren en mogelijk te vervangen.

De loft van uw club

De loft van uw club

De lie van uw club

De lie van uw club

De benodigde apparatuur

De benodigde apparatuur