Voor wie en waarom?

Antwoord: Voor iedereen!

Een heleboel mensen denken dat golfclubs op maat alleen zinvol is voor lage handicappers en professionals. Dit is gewoon niet waar. Iedereen die gek is op het spelletje zou clubs aan moeten laten meten. Een niet-passende golfclub kan de swing beïnvloeden waardoor u een slechte bal slaat zonder dat u er iets aan kan doen. Een club moet bij uw swing passen en niet andersom.
 
Het golfspel is al moeilijk genoeg zonder dat uw clubs u tegenwerken. Dat kan zelfs zulke vormen aannemen dat mensen overwegen te stoppen met golfen. Gelukkig hebben wij meerdere malen mogen ervaren dat deze mensen met een aangemeten set van ons de lol van het golfen weer hebben gevonden en het maximale uit hun spel halen.
 
Nu snappen we ook dat een startende golfer niet meteen een set op maat moet laten maken. Maar ook voor hen is een niet-passende golfclub funest in de periode dat ze de golfswing aan het leren zijn. Voor hen hebben we echter ook een oplossing. Kijk hiervoor verder bij "QuickFit".

Waarom specifiek voor u?

Onze kreet boven hiernaast zegt eigenlijk al genoeg. Iedereen is fysiek anders en iedereen swingt een golfclub op een andere wijze. Golfclubs in de winkel zijn voor gemiddelde golfers. Bent u een gemiddelde golfer? Wat is eigenlijk gemiddeld?
 
Het is belangrijk dat uw clubs bij u passen en niet dat u zich gaat aanpassen aan uw clubs. Tijdens een clubfitting sessie meten wij uw slag maar kijken ook naar uw techniek. De juiste golfclub wordt namelijk mede bepaald door de volgende aspecten van uw swing:
 
  • Atletisch vermogen
  • Tempo
  • Transitie (top van de backswing)
  • Release
 
Wij houden rekening met uw golfswing en hoe u kracht overbrengt naar de bal. Uw swing kan namelijk reden zijn om een flexibelere of juist stijvere shaft te selecteren.

Iedere golfer is uniek. Iedere swing is anders. Neem geen genoegen met standaard clubs!

 

Waarom specifiek voor het materiaal?

Alle componenten van een golfclub hebben onontkoombare imperfecties. Standaard clubs worden machinaal in elkaar gezet waardoor een inconsistente set ontstaat. U moet dan denken aan niet uniforme flexibiliteit in de set, niet gelijke swingweight/MOI (gevoelsgewicht) en shafts die niet juist geplaatst zijn waardoor deze niet in de slagrichting bewegen.

Een op maat gemaakte set haalt al deze inperfecties eruit. Wij maken alles zo op maat dat u een perfecte set krijgt waarbij alle clubs hetzelfde aanvoelen. Zoals u al eerder hebt kunnen lezen is het golfspel al moeilijk genoeg zonder dat uw clubs tegenwerken. Wij zorgen ervoor dat u een passende set voor uw swing krijgt waarbij alle clubs imperfecties eruit zijn gehaald.

Spining

Spining

Shaft frequency

Shaft frequency