Zo ziet een fitting sessie er uit

De fitting sessie

Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen, gaan we eerst met elkaar in gesprek. Wij willen graag weten hoe u het golfspel ervaart en wat uw doelstellingen zijn. Wij willen graag weten waar uw missers zitten en wat uw favoriete club is.
 
We doen dan een aantal statische metingen. Zo gaan we uw golfclubs door meten om de stijfheid van de shafts te meten (en dat is niet het lettertje op de shaft!) en we kijken wat de huidige lengte, loft en lie van uw clubs zijn. Ook meten we uw lichaamsverhouding (startpunt voor het bepalen van de lengte van de club) en uw handmaat (startpunt voor het bepalen van de dikte van de grips).
 
Daarna krijgt u even de tijd om in te slaan aangezien wij "Performance based" fitten.  Zodra u warm bent beginnen we met de analyse van de swing waarna we al een eerste conclusie kunnen trekken.
 
Afhankelijk van uw doel van de fitting sessie gaan we dan wat zaken proberen. We wijzigen iets aan uw eigen clubs of we gebruiken onze grote collectie shafts en clubhoofden om iets passends te vinden.
 
Uw krijg het geheel vrijblijvende advies per mail.
Ik ben geïnteresseerd

Hoe lang duurt het hele proces?

Een aantal aanpassingen kunnen we doen terwijl u wacht (bv loft en lie aanpassen). Voor andere aanpassingen (bv. nieuwe grips) hebben we uw clubs een dagje nodig.
 
Voor nieuwe shafts of compleet nieuwe clubs hebben we ongeveer vier tot zes weken nodig. Het kan sneller maar dat is afhankelijk van de drukte en de gezamelijke agenda's. Dat heeft te maken met het vervolg zoals hieronder beschreven.

De tweede fitting sessie - detail fitting

Zodra wij alle materialen binnen hebben dan bouwen we 1 club per type club (bv. ijzer 8, hybride 4, houten 5 en de driver). Deze club is zonder gewicht onderin en over het algemeen iets langer dan we denken dat deze moet zijn. Dan maken we een afspraak voor de 2e fitting sessie.
 
Deze fitting sessie noemen we ook wel de detail fitting. Het geeft ons de mogelijkheid om de juiste stijfheid te verifiëren met de uiteindelijke materialen. Ook gaan we op zoek naar de definitieve gewichtsverdeling, lengte lie. Zodra we dit weten weten wij genoeg om de hele set te kunnen bouwen.
Ik ben geïnteresseerd

Waarom een detail fitting?

Wij hebben een prachtig systeem waarbij iedere clubhoofd geprobeerd kan worden met iedere shaft. Voor de 1e fitting is dat voldoende om een passend advies te leveren.
 
De detail fitting doen wij altijd met het uiteindelijke materiaal. De shaft zit er juist in en de juiste maat en gewicht grip wordt gebruikt. Alleen zo kunnen wij in detail ontdekken hoe uw hele set gemaakt moet worden.
 

Uw clubs zijn klaar

Wanneer uw clubs klaar zijn, dan komt u ze halen en gaat er lekker mee spelen. Indien de nieuwe set compleet anders is als uw vorige set (bv. van staal naar graphite shafts, van licht naar zwaar, etc) dan moet u mogelijk even wennen aan uw nieuwe clubs. Als de verschillen kleiner zijn zult u zien dat u vrij snel gewend bent aan de nieuwe clubs.
 
Wij zien ook regelmatig dan de swing van onze klanten iets verandert als gevolg van de nieuwe clubs. Als onderdeel van onze dienst nodigen wij u derhalve uit om naar een paar maanden nog even terug te komen zodat wij de lie kunnen controleren en eventueel aan te passen.
Ik ben geïnteresseerd

Iedere golfer is uniek. Iedere swing is anders. Neem geen genoegen met standaard clubs!

Vraag een fitting sessie aan