Het bouwen

Wij krijgen veel vragen over het bouwen van een set golfclubs. Wij willen kort even uitleggen hoe het proces eruit ziet. Vergeet niet dat standaard clubs uit de winkel niet dezelfde behandeling krijgen. Deze worden machinaal in elkaar gezet zonder dat rekening wordt gehouden met imperfecties in de componenten. 
 
Vanwege de imperfecties in de materialen, is het bouwen vooral een proces van meten, meten en meten gedurende de gehele bouw. Zodra de shafts binnen komen, worden deze eerst gewogen, de ruggegraat (backbone) wordt gezocht en de flexibiliteit wordt gemeten. Dan worden de shafts toegekend aan de verschillende clubs.
 
Omdat geen 2 shafts identiek zijn, kunnen de meetwaardes enorm uiteen lopen. Als een shaft buiten onze marges vallen, dan wordt de shaft niet gebruikt in uw set. Dat ik ook de reden dat ik altijd meer shafts beste dan dat ik nodig heb. 
 
Iedere shaftleverancier publiceert de zogenaamde trimming instructions. Die geven aan hoeveel van de tip van de shaft verwijderd moet worden voor iedere club. Als wij die zouden volgen dan zou u alle imperfecties in uw club krijgen waardoor de clubs niet hetzelfde zouden voelen en/of performen. Dus heel veel meten en fine-tunen.
 
Traditioneel worden clubs gebouwd op basis van hetzelfde swingweight. Hierdoor voelen alle slagen op moment van impact gelijk. Golfhunter is echter ook geceritificeerd MOI clubbuilder. Een set die gefrabiceerd is op basis van een gelijke MOI levert een set op waarvan de kortere clubs iets zwaarder onderin zijn. Het principe van MOI is dat iedere club evenveel energie kost op in beweging te brengen en te houden. Wat is goed voor u? Kom het ontdekken tijdens een fitting sessie.
 
Voor velen is dit een technisch, niet-interessant verhaal.  Sla het dan vooral over. Het beschreven proces is hetzelfde voor alle type clubs (wedges, ijzers, hybrides, houten, driver) maar per type club hebben we natuurlijk andere meetwaardes. Mocht u meer vragen hebben, neem dan even contact met ons op of kom langs op de open dag.
Neem contact op