Performance Based Fitting

Wij doen aan "Performance Based Fitting". Dit betekent dat we gaan meten hoe een clubconfiguratie het doet tijdens uw swing.
 
Tijdens een fitting sessie gaan we uw slag opmeten aan de computer. Voor de volledige swing gebeurt dat in onze afslagkooi gebruik makend van onze launch monitor. Voor de putter gaan we naar de putting green en maken we gebruik van een Putt Lab.
 
Wij meten tevens uw huidige clubs op om te kijken of deze goed bij uw swing passen. We kijken dan naar de flexibiliteit van de shaft en naar de loft en de lie.
 
Gebaseerd op de meetgegevens en op de karakteristieken van uw swing kunnen wij verschillende dingen gaan proberen om de meetgegevens te beïnvloeden en u beter te laten slaan. Op de foto van een poster van Tom Wishon kunt u zien met welke fitting factoren wij rekening houden.
 
Zo beschikken wij over 75 verschillende clubhoofden en meer dan 300 verschillende shafts. Er zijn verschillende clubhoofden voor ieder niveau speler. Verder hebben we shafts in alle flexen (LL tot en met XXX) en gewichten (tussen de 45 en 130 gram).
Of we kunnen testen of u met uw huidige clubs beter slaat als we die onderin iets zwaarder maken. We kunnen ook meten wat er gebeurt als u de clubs iets korter vast pakt.
 
Het uiteindelijke advies ontvangt u per mail inclusief de kosten voor eventuele aanschaf van nieuwe clubs of aanpassingen van uw huidige clubs.
Fitting factoren

Fitting factoren

Fitting sessies voor:

Drivers/Houten

 

IJzers/Wedges

 

Putters

Soorten fitting sessies

Er zijn drie soorten fitting sessies:
  • Driver/Houten
  • Ijzers/Wedges
  • Putter
 
Een fitting sessie kost € 75 per stuk en daarvoor krijg u een geheel vrijblijvend advies per mail. Per fitting sessie moet u rekening op ruim een uur. Dat kan natuurlijk variëren maar hier moet u echt wel rekening mee houden.
 
Mocht u besluiten om minimaal 2 nieuwe driver en/of houten bij ons aan te schaffen, dan krijgt u het bedrag voor de fitting sessie van de houten weer terug. Mocht u besluiten om minimaal 5 nieuwe hybrides, ijzers en/of wedges bij ons aan te schaffen, dan krijgt u het bedrag voor de fitting sessie van de ijzers weer terug. Het bedrag voor de putter fitting krijgt u bij aanschaf van een putter niet terug.
Vertel me meer

Nieuwe of bestaande clubs?

Wij krijgen regelmatig de vraag of ook bestaande clubs aangepast kunnen worden. Er is een heleboel aan te passen aan uw huidige clubs:
  • Lengte (langer of korter)
  • Loft
  • Lie
  • Swingweight/MOI (zwaarder gevoelsgewicht)
  • Grip (dikker of dunner, lichter of zwaarder)
  • Back-/shaft-weighting (veranderen balans)
 
Deze wijzigingen zijn goed te doen en allemaal heel betaalbaar. Het enige wat duurder is, is het vervangen van een shaft. De shaft is heel belangrijk en moet goed passen bij uw swing.
 
Mocht u kiezen voor nieuwe clubs of het vervangen van de shafts, dan heeft u zelf ook een aantal keuzes te maken. Zo kunt u uw eigen grip kiezen en kunt u uw eigen ferrule (afwerkdopje tussen clubhoofd en shaft) kiezen afhankelijk van het merk en maat van het clubhoofd.
 
Zo heeft u echt een golfset geheel op uw maat