Mythes

Er zijn vele golfmythes die de ronde doen. Vaak zijn die ontstaan vanuit de marketing afdelingen van de "bekende" merken. En wat vaak ook gebeurt is dat 2 jaar later diezelfde mythe weer wordt ontkracht vanwege weer een nieuwe club. 
 
Er is gelukkig enorm veel onderzoek gedaan om deze mythes te ontkrachten. Wij zullen naar aanleiding van de vragen die wij ontvangen deze mythes uitbreiden. Mist u nog dingen? Neem dan vooral contact met ons op. 
Neem contact op

"Hoe langer de driver, hoe verder ik sla!"

Klopt, indien u de bal in het midden van het clubhoofd raakt. Dit wordt echter steeds moeilijker hoe langer de club wordt. Wij zien standaard drivers langskomen van 46 inch of zelfs langer. De gemiddelde lengte van een driver op de PGA Tour is 44,75 inch. De beste spelers ter wereld kiezen voor kortere drivers omdat ze anders geen controle hebben. Zou dat ook niet voor u gelden?

"Er staat R op de shaft dus het is een Regular flex!"

Die vlieger gaat helaas niet op. Een regular flex shaft van het ene merk is niet hetzelfde als een regular flex van een ander merk. Sterker nog, de ene regular flex van een merk is vaak niet eens hetzelfde als een andere regular flex van hetzelfde merk. De typeringen LL, L, A (of S), R, S, X, XX, etc zeggen helemaal niets. Onze metingen zijn compleet objectief en wel aan standaarden onderhevig. Kom bij ons ervaren wat een echte regular flex aanvoelt.

"Gefitte clubs zijn alleen voor betere golfers!"

Niet waar. Het is juist zelfs andersom. Betere golfers kunnen zich aanpassen aan niet passende clubs. Een hogere handicapper kan dat niet. Het is bewezen dat de grootste handicapverlagingen gebeuren bij de groep van handicap 14 tot en met 28 indien goed gefitte clubs zijn aangeschaft.
 
Startende golfer moeten vooral een leuke tweedehands set aanschaffen of een leuke startsset (kijk bijvoorbeeld eens bij Quickfit). Zodra u bent verslingerd aan het spelletje dan moet u denken aan gefitte clubs.

Zoekt u professioneel advies? Ik help u graag verder

Vanuit eigen overtuiging en ervaring is de passie ontstaan voor het clubfitten. Dit deel ik graag met u, zodat ook u het maximale uit uw spel weet te halen.
Contact opnemen