Upgrades werkplaats

21 april 2022

Frequency analyser

 
Met onze nieuwe frequency analyser kunnen we nu een shaft op meerdere punten meten in plaats van maar op één punt (de butt). Hierdoor kunnen wij een profiel samenstellen van de hele shaft om zo nog beter bij elkaar passende shafts te selecteren voor uw set. En doordat deze analyser met een constante druk meet zijn we altijd appels met appels aan het vergelijken. 
 
Voor de geinteresserden een korte uitleg. Als wij 8 shafts bestellen zijn er geen 2 gelijk. En dat kan extreme vormen aannemen. Wij leggen ook altijd uit dat het bouwen van een set vooral betekent dat we de imperfecties uit het materiaal willen halen. En ik beloof u: al die imperfecties zitten in een IEDERE standaard set uit de winkel. 
 
We zijn nu dus nog beter in staat een passende set shafts te selecteren en te gebruiken zodat u een set krijgt die hetzelfde aanvoelt en speelt. 

Epoxy droger

 
Er zijn verschillende soorten epoxy. Wij maken gebruiken van zowel langzaam drogende als sneldrogende epoxy. Idealiter gebruiken we de langzaamdrogende epoxy omdat deze sterker is en een langere werktijd heeft waardoor we een groter aantal clubs in 1 keer kunnen lijmen. Het nadeel is echter dat deze epoxy 24 uur moet drogen. En in drukke periodes betekent dat er te weinig ruimte is om al die drogende clubs te stallen.
 
Met onze nieuwe epoxy droger kunnen we de langzaamdrogende epoxy gebruiken en toch na een half uur de clubs verplaatsen. Door middel van kinetische energie wordt eerst de chemische reactie van de epoxy op gang gebracht. Daarna zorgt warmte ervoor dat de epoxy snel sterker wordt. 
 
Allemaal om uw clubs nog degelijker te kunnen assembleren. 

Verplaatsbare opslag

 
Klinkt misschien gek maar hier zijn we heel blij mee. In drukke periodes zijn we tegelijkertijd met meerdere complete sets en losse clubs bezig. Shafts worden doorgemeten, clubs worden geassembleerd, epoxy moet droger, clubs worden op gewicht gebracht en grips moeten worden aangebracht. 
 
Met dit verplaatsbare rek kunnen we tot 44 clubs makkelijk even een ander plekje geven totdat we verder kunnen met de volgende fase.